Přeskočit na obsah Přejít na navigaci

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

Centrum sportovních aktivit MENDELU

Aqua aerobic

Aqua aerobic

 

Aqua aerobic je zábavná forma cvičení, která využívá přirozeného odporu a vztlaku vody a představuje nenásilnou, ale účinnou formu fyzické zátěže. Hodí se pro ženy i muže s různou úrovní fyzické zdatnosti. Řadí se do skupiny kondičně-rehabilitačních programů, využívá prvky fitness s použitím hudebního doprovodu a různých vodních pomůcek. Jedná se o dynamický trénink ve vodě, zima vám nebude.

Cvičení aerobního charakteru probíhá v přechodové vodě s dosahem na dno a výškou vody přibližně do úrovně prsou. Nevyžaduje speciální plavecké dovednosti, je však nutné umět plavat!

Cílem cvičení je zlepšení všech složek fyzické zdatnosti: svalová vytrvalost a síla, aerobní kapacita, pružnost kloubů a také nervosvalová koordinace, správné držení těla a psychická relaxace.

Sportovní aktivita je zaměřena na nácvik a zdokonalení základních tréninkových prvků v přechodové vodě, krátké dynamické vazby, silový trénink s odporovými pomůckami, cvičení pro jednotlivce, ve dvojicích a ve skupině s různými vodními pomůckami.

Lekce budou probíhat na bazénu v suterénu ZŠ Milénova 14, 638 00 Brno - Lesná, mapa.
Délka trvání lekce je 45 minut, dalších 15 minut lze využít k samostatné relaxaci nebo plavání.