Přeskočit na obsah Přejít na navigaci

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

Centrum sportovních aktivit MENDELU

Pilates

Pilates

 

Zaměření: Cílem je postupný rozvoj uvědomování si tělesného pohybu a dýchání, zlepšení funkce svalové kontroly, flexibility, koordinace a síly, která vychází ze středu těla k periferiím, přenesení principů pilates do běžného života, podpora zdravého životního stylu.

Pilates je cvičební systém, který zlepšuje funkci svalové kontroly, flexibilitu těla, sílu a dýchání. Cvičení Pilates je zaměřené na posílení svalů celého těla, zejména hlubokých břišních a zádových svalů a svalů pánevního dna, jako opory pro páteř, která je méně namáhána. Jedná se o skupinové zdravotní cvičení s/bez pomůcek. Tento přístup ke cvičení je mimořádně efektivní, ale zároveň náročný na detaily a procítění pohybu. Tělo se postupně zpevňuje a získává novou stabilitu, záda se narovnávají a nový způsob dýchání zabezpečuje více kyslíku v plicích. Aktivizují se hluboké břišní svaly, které se nedají cvičit běžnými technikami.

Pilates je vhodnýpro všechny s pocitem svalové dysbalance, hybných stereotypů, bolestmi zad, k rekondičním účelům, je značně individuální.

Obsah: Nácvik a zdokonalování základních principů metody pilates, základní sestava cviků, cvičení s pomůckami: overball, toningball, theraband, fitball, bosu, ručník, ...

Pilates bude probíhat ve velké tělocvičně areálu CSA, Jana Babáka 5, Brno. S sebou sportovní oděv, ručník, pití, cvičí se bez bot.