Přeskočit na obsah Přejít na navigaci

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

Centrum sportovních aktivit MENDELU

Jóga

Jóga

 

Jóga je jedno, sjednocení, propojení. Na lekcích jógy budeme propojovat tělo s dechem a duchem.

Součástí hodin budou různé jógové techniky, dechové techniky - pránajáma, cvičební pozice - ásany a sekvence po sobě jdoucích ásan, např. sestava Pozdrav Slunci a relaxační techniky. Budeme se soustředit na prohlubování dechu a koncentrovat se na vnímání svalů, šlach, kloubů a páteře v jednoduchých pozicích. Zjistíme účinky jednotlivých pozic na naše tělo. Všechny ostatní myšlenky se zastaví a umožní tak vnímat sílu a energii svého těla, prohlubování dechu, vyrovnávání svalových dysbalancí a zlepšování koncentrace.

Lekce jógy budou klidné a nenáročné, tak aby je zvládli i úplní začátečníci a všichni nalezli klid a soustředění.

Cvičení jógy přináší blahodárné účinky, které budete pociťovat celý den. Cvičení upravuje peristaltiku, metabolismus, endokrinní systém, neurovegetativní systém, imunitní systém, kardiovaskulární systém. Cvičení dokonale rozvíjí flexibilitu a sílu celého těla, velice účinně ozdravuje, očišťuje organismus a celé tělo a zbavuje únavy, napětí a stresu.