Přeskočit na obsah Přejít na navigaci

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

Centrum sportovních aktivit MENDELU

TRX multitrainer

TRX multitrainer

 

TRX (Total-Body Resistance Exercise) je závěsný posilovací systém a trénink pro zatížení celého těla. TRX multitrainer se skládá ze dvou pevných popruhů nastavitelné délky zakončenými madly pro ruce či nohy. Samotné cvičení probíhá tak, že jedna část těla je vždy na podložce (zpravidla na zemi) a druhá je zavěšena na TRX.

Tato koncepce je naprosto odlišná od tradičního posilovacího cvičení na strojích. Zaměřuje na izolované svaly a posilování svalů středu těla (core), trénuje rovnováhu, koordinaci a flexibilitu celého těla. Cvičení na TRX využívá gravitaci a pohyb, aby vyvolalo neuromuskulární reakce na změny polohy těla. Techniky závěsného cvičení jsou připraveny tak, aby bylo zapojeno celé tělo jako jednotný koordinovaný systém. Závěsné cvičení na TRX systému je další velký vývojový krok při funkčním výkonnostním cvičení.

Cílem závěsného cvičení je zdůraznit aplikaci kondice získané při cvičení na vyšší výkonnost při sportu a každodenní činnosti. Používá se v různých oborech (rehabilitace, fitness, armáda, senioři, ...) pro všechny věkové kategorie, muže i ženy.

Cvičení má intervalový charakter, probíhá ve dvojici, cvičenci se v intervalech na závěsu střídají. Tím je dosaženo aerobní formy tréninku s potřebným odpočinkem, který oceníte.

Práce s gravitací vlastního těla v prostoru, procvičení svalů celého těla, zlepšení funkcí kardiovaskulárního systému, uvolnění přetěžovaných svalových partií, posílení zejména core svalů.

S sebou: čistá sportovní obuv do tělocvičny, sportovní oblečení, ručník, pití.