Přeskočit na obsah Přejít na navigaci

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

Centrum sportovních aktivit MENDELU

KIN-BALL

KIN-BALL

 

Zaměření předmětu: 

Kin-ball je netradiční míčová hra původem z Kanady. Je založena na týmové spolupráci, pohybu a fair play. Při hře se odbourávají rozdíly mezi muži a ženami či mezi sportovci a nesportovci. Při Kin-ballu hrají 3 týmy současně s jedním velkým lehkým míčem o průměru 1,22 metru. Ke hře se pro odpal a zpracování míče užívají kopy a údery všemi částmi těla. Kin-ball zaujme svými netradičními pravidly i pomůckami a představuje spojení zábavy se sportovní aktivitou. Hra nevyžaduje dlouhý tréning, má jednoduchá pravidla a podle výzkumu je hráč 72 % herního času v pohybu. Hraje 12 hráčů najednou v hracím poli. Kin-ball se dnes hraje na úrovni základní i profesionální až v rozsahu mistrovství Evropy a světa.

Obsah předmětu:

- Zahřátí a protažení s využitím míče.
- Bezpečnostní poučení.
- Nácvik základních dovedností (kopy, údery, zpracování míče, přihrávka, týmový pohyb s míčem, podání, útok, obrana, skluz, nadstandardní útočné metody).
- Příprava a výuka herních situací.
- Hra Kin-ball.
- Vyklusání a protažení.