Přeskočit na obsah Přejít na navigaci

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

Centrum sportovních aktivit MENDELU

Přechod přes Krkonoše

Turistika – Přechod hřebene Krkonoš

Základní informace

 

Programem akce je přechod hřebene Krkonoš ve směru západ -> východ.  

Nutné vybavení: 

Dle zkušenosti z předchozích akcí: Outdoorová bunda, outdoorové kalhoty, funkční spodní vrstva, kraťasy, pohorky, batoh cca 40l, spacák, karimatka, čelovka, láhev na pití, sluneční brýle, ponožky, pantofle na hotel, další oblečení pro pobyt v hotelech, ručník, základní hygiena, svačina na cestu, hotovost, mobilní telefon (teleskopické hůlky). 

Dále by se mohlo hodit: platební karta, připojištění, opalovací krém, čepice, balzám na rty, fotoaparát.

 

Program:

1.Den:

12.6.2024

Příjezd do Harrachova. Sraz do 12:00 vlakové nádraží. Úvodní zahájení a seznámení, informace o bezpečnosti a pohybu v horském terénu. Následně přesun na Labskou boudu. Vzdálenost 14,2 km, cca 5 hodin. Po příchodu na boudu volný program, je možno navštívit wellness.

 

Harrachov

 

                                                                 

 

 

 

 Labská bouda (místo prvního noclehu)

 

 

 

2. Den:

13.6.2023

Snídaně na Labské boudě, cca 9:00 odchod směr Luční bouda, cca 16:00 Luční bouda. Vzdálenost 15,8 km, cca 5 hodin. Cestou zastávka na oběd na Špindlerově boudě. Po příchodu na boudu volný program, v ceně ubytování je hodina veřejné sauny zdarma.

 

                        

 

Luční bouda

 

3. Den:

14.6.2023

Snídaně na Luční boudě, cca 9:00 odchod směr Sněžka a dále přes Horní Malou Úpu až do Horních Albrechtic, vzdálenost 17,4 km, cca 6 hodin. Ubytování v Penzionu Vápenka.

 

                                                                   

 

 

Horní Albrechtice

 

 

 

 

4. Den:

15.6.2023

Snídaně v penzionu Vápenka, cca 9:00 odchod směr vlakové nádraží Svoboda nad Úpou, Vzdálenost 9,7km, cca 3 hodiny. Ukončení akce a odjezd směr Brno.

 

 

Svoboda nad Úpou

Celý akce je fyzicky náročná. Celkově ujdeme za tři dny minimálně 57 km, s převýšením minimálně 1600 metrů. Dobře zvažte, jestli máte na takovou akci potřebnou kondici. Nebudeme závodit, ale musíme každý den dojít z bodu A do bodu B. Jelikož jde o přechod hřebene pohoří, není možné se kdykoliv oddělit od skupiny a odjet domů. Po celou dobu si ponesete všechno nutné vybavení na zádech cca 6-10 kg. Ubytování na Labské a Luční boudě je ve „spacákovnách“, ubytování na penzionu Vápenka je ve standartních pokojích. Při plánování materiálu, který ponesete doporučuji myslet na objem a váhu, je zbytečné nést na zádech něco co nebudete potřebovat.

Cena: 2390Kč

Přihlašování je možné do 30.3.2024 na email: petrurwe@gmail.com, do přihlášky uvedete vaše jméno a UIS číslo. 

Cenu za kurz je třeba uhradit do 2.4.2024

Při neuhrazení kurzu do uvedeného data se přihláška automaticky ruší. 

 

V ceně je zahrnuto ubytování se snídaní. 

Ostatní náklady spojení s dopravou a stravou si hradí každý účastník samostatně.